Workshops ecoprinten, ECOLONIE FRANKRIJK

“Als je de heerlijke geur van Eucalyptus uit de pruttelende kookpot eens kon ruiken, als ik mijn opgewonden blijdschap tijdens het uitpakken van de bundels eens in woorden kon vangen, die verwondering diep van binnen, dan zou je weten dat ik mij als een kind voel dat een schat heeft gevonden!”

Mijn opgedane kennis deel ik graag met jou tijdens de workshop botanisch ecoprinten. Een unieke methode waarbij bladeren en bloemen door middel van stomen, hun vorm en kleur permanent afgeven op papier.

Deze workshop bestaat uit 2 delen. Deel 1 wordt in de ochtend gegeven. Het stomen van de bundels duurt zo’n twee uur. In de loop van de dag kunnen de bundels worden opgehaald en geopend. Van het mooie papier maak je prachtige kaarten of je eigen persoonlijke dagboekje.

Laat je net als ik verrassen door het geschenk wat de natuur voor je in petto heeft.

Liefs, Happy

* * *

Over de docent

Happy van der Heide vult haar dagen met passie: vanuit diverse disciplines vorm geven aan haar artistieke kwaliteiten. Kunst recht uit het hart gemaakt, laten zien wie ze is, vanbinnen. Een constante zoektocht naar schoonheid, harmonie en eenvoud. De begrippen duurzaamheid, authenticiteit, bewustwording, natuurlijke materialen, ambachtelijke kennis en vaardigheden, kenmerken haar werk. Ze werkt dan ook op basis van ‘cradle to cradle’: afgedankte grondstoffen opwaarderen tot hippe hoogwaardige circulaire producten (vilt, visleer, papier van groente fruit en tuinafval) waardoor een bijdrage wordt geleverd aan een schoner leefmilieu.

Een workshop in haar atelier is voor cursisten echt ontspanning. Het hoofd raakt leeg door met de handen te werken. Door samen de verstilling in te gaan en intuïtie de leiding te geven, ontstaan bijzondere creaties.

Filmpje Dagboekje ecoprint

Info: Eigentijds Festival

Related Posts

13 november 2020

Visioen

10 november 2020

Vleugels

10 november 2020

Er hangt iets in de lucht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.