De ecologische voetafdruk heeft veel invloed op de natuur. Leefgebieden van dier- en plantensoorten verschralen en verdwijnen zelfs. De mens is met de natuur in concurrentie om de beschikbare ruimte, waarbij de natuur het steeds vaker verliest. De rijkdom aan soorten dieren en planten neemt af.

Om het bewustzijn rond het behoud van de Aarde te verbreden, wordt jaarlijks op 22 april wereldwijd de Dag van de Aarde gevierd. Een viering met aandacht voor een bewuster en duurzamer leven, in pure harmonie met de natuur van Moeder Aarde.

De schepping is zo mooi! Daar moeten we zuinig op zijn! Mijn broer en ik hebben geboft met ouders die ons respect en aandacht voor de schoonheid van de natuur hebben bijgebracht. Tijdens de puurheid van het kind leerden we ons te verbinden met een boom, plant of dier en als vanzelf was je geneigd voor dit schepsel te zorgen. Omdat het in wezen dezelfde behoeftes heeft als jij en ik.

Nog steeds voel ik mij enorm verbonden met Moeder Natuur. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn: fantastische melodieën van vroege vogels, het vochtige gras onder mijn blote voeten, het gezoem van bijen die bloemen en fruitbomen bestuiven, water, voedzame planten, heerlijke geuren gedragen op een zuchtje wind, de warmte van de zon op mijn gezicht.

Ik koester de kracht van de elementen aarde, water, vuur en lucht, omdat ze verbindend, reinigend en helend werken. De liefdevolle energie raakt mij in mijn hart en brengt serene rust. Gelukzaligheid overspoelt mij op momenten wanneer de hartslag van Moeder Aarde (EARTH en HEART, ze bestaan uit dezelfde letters) mijn lichaam en geest in een staat van ZIJN brengt. Met dit ontwaken komt het bewustzijn van een grotere waarheid, een weten dat er voor ons gezorgd wordt. Is het dan teveel gevraagd ook voor de Aarde te zorgen?

Mijn ziel heeft haast gemaakt door vroegtijdig ter wereld te komen om deze Feestdag van de Aarde tot mijn geboortedag te maken!

IK BEN

Windekind
fantaserend opgaand
in Moeder Natuur
instinctief, onbewust van complexiteit
Puur

Categorieën: Lifestyle

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.