In 2018 heeft keramiekdocente Marja Los uit Nijmegen voor het eerst een 2-daagse workshop Raku stoken bij mij verzorgd. Onder haar deskundige leiding leert ze deelnemers diverse technieken om iets uit klei te maken. Dit was zo’n groot succes dat we besloten hebben hier een vervolg aan te geven. 

Wat is Raku gestookt keramiek?

Raku is een speciale manier van het stoken van keramiek, wat gepaard gaat met vuur, rook en zaagsel, met bijzondere effecten tot gevolg. Zowel craquelé in alle kleuren als koper tinten kunnen ontstaan. De Raku manier van stoken komt oorspronkelijk uit Japan, is dus al heel oud. Het is een belevenis!

Wat kun je verwachten?

Dag 1: Je maakt onder leiding van Marja een paar eigen werkstukken, zoals een schaal, vaas of vogelhuisje of je kiest voor een figuratief of abstract beeld. Voorbeelden zijn volop aanwezig. Na het maken volgt het drogen en vervolgens de eerste stook in de elektrische oven.

Dag 2: Je leert hoe je glazuur kunt aan te brengen op het bisquitgebakken werkstuk. Er zijn vele kleuren beschikbaar. Na het glazuren gaan we Raku stoken.

Na afloop van de twee dagen ga je naar huis met eigengemaakt keramiek die je een mooie plek kunt geven in huis of tuin.

Datum: april/mei 2021. Gaat door bij 6 tot 8 deelnemers.

Tijdstip: van 10.00 tot 16.30 uur

Bijdrage:€ 165,- voor beide dagen, inclusief klei, glazuur, bisquitstook en rakustook. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd, koffie/thee en lunch is inbegrepen.