Nieuwsbrief, oktober 2019

Lief, bijzonder mens,

Ken je het gevoel dat je (soms noodgedwongen) in een situatie terecht komt, waar je helemaal niet in wilt zitten? Dat je op een pad bent beland, dat de jouwe niet is? Of dat je je niet echt in je hum voelt, maar niet precies weet waar dat aan ligt?

Het zien van de film ‘A Star is Born’ van Lady Gaga en Bradley Cooper heeft mij de ogen geopend en gaf mij het zetje om veranderingen in gang te zetten. Ik heb namelijk meer nodig dan wat mijn gekozen leven mij biedt: een middenweg tussen een rustige belevingswereld waarin het uitoefenen van mijn ambachten centraal staat en de mogelijkheden van de moderne wereld.

In april heb ik het heft over mijn leven in eigen handen genomen en de sprong gewaagd om voortaan als zelfstandig ondernemer mijn koers te bepalen. Een spannend avontuur vol leermomenten en mooie ontmoetingen. Onder de naam ‘Hip & Happy – ambacht & design’ neem ik je graag mee op deze reis.

WIE IS HAPPY?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EXPOSITIES

 

NICE PRICE ART FESTIVAL

Al jarenlang is er zoveel onderzoek gedaan naar hoe we de wereld een beetje schoner kunnen krijgen. Ik vind het zeer frustrerend dat al die wetenschap in een hoek wordt gegooid zonder er iets mee te doen. Mijn nieuwste werk vertaalt mijn zorg in Babylonische taal. Wie kan het schelen wat er staat?

Materiaal: aquarelverf, assen, potlood, bijenwas, karton en garen. Techniek: mixed media (gemengde techniek).

Tot en met zondag 27 oktober 2019 te bezichtigen in galerie Westerkade, Westerkade 7, 8911 BD Leeuwarden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WORKSHOP   |   MASTERCLASS

Door het geven van workshops en masterclasses, gebaseerd op de filosofie van ‘cradle to cradle’ (tracht de wereld beter achter te laten dan we haar aantreffen door te hergebruiken wat er is) wil ik bewustzijn creëeren en jou laten ervaren hoe mindful het is met je handen te werken.

 

VILT

Door wolvezels van verschillende kleuren, mooie zijde stoffen en structuren te bewerken met warm water, zeep en wrijving ontstaat vilt. Ervaren en onervaren cursisten die zich graag verder verdiepen in de mogelijkheden van vilt, worden aangemoedigd vooral op eigen wijze iets moois te creëren. Om iedereen persoonlijk aandacht te kunnen geven, werk ik met een maximum van 4 deelnemers.

Je bent van harte welkom om te ervaren hoe deze verdieping en inzichten je naar een hoger niveau van creativiteit brengen.

Info: https://www.hip-happy.nl/workshops/vilten/

 

 

 

 

PAPIER SCHEPPEN


Papier maken van materiaal uit de compostbak? Het kan echt! Op een duurzame methode met een geweldig resultaat!

Je leert milieuvriendelijke technieken om zelf op Tibetaanse wijze unieke vellen papier te maken van groente-, fruit- en tuinafval, door gebruik te maken van de vezelrijke resten van bijvoorbeeld appels, asperges, bleekselderij, brandnetel, gele lis, gras, knoflook en paardebloem. Elke plant geeft een fantastisch effect met eigen structuur, kleur en zachtheid.

Info: https://www.hip-happy.nl/workshops/papier-scheppen/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ECOPRINTEN

 

Ecoprinten is een unieke methode waarbij bladeren en bloemen door middel van koken of stomen, hun vorm en kleur permanent afgeven op stof of papier.

’s Ochtends maken we plantafdrukken op papier. Na de lunch gaan we printen op een door jezelf meegebracht (oud) t-shirt of sjaal.

Het lange wachten wordt beloond. Verwonder je net als ik van het verrassende geschenk dat de natuur je te bieden heeft!

Info: https://www.hip-happy.nl/ecoprint/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VISLEER

 

Een interessante ontwikkeling van restmaterialen is het gebruik visleer. Van vissoorten als kabeljauw, zeewolf en zalm kun je door toepassing van traditionele milieuvriendelijke looitechnieken prachtig visleer maken. Een duurzame oplossing met een geweldig resultaat.

Info: https://www.hip-happy.nl/workshops/visleer-maken/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANDER NIEUWS

 

INTERVIEW SNEEKER NIEUWSBLAD over HIP & HAPPY

https://www.hip-happy.nl/prachtig-interview-in-sneeker-nieuwsblad/

 

PAKJE KUNST bij de Blokhuispoort

De automaat van Pakje Kunst – een soort verrassingsei voor volwassenen – bevat kleine unieke kunstwerkjes van verschillende kunstenaars en een bijlage met informatie over de maker. Je stopt € 4,00 in een oude mechanische sigarettenautomaat en trekt dan een willekeurig pakje kunst. 

Ook voor mij als kunstenaar heel spannend welk doosje wordt getrokken. Wat een fantastisch gevoel als mensen jouw pakje hebben getrokken en het gelukkig ook erg mooi vinden, zoals de mixed media werkjes met Babylonische tekst, knopen van visleer of kleine boekjes met ecoprint, handgeschept papier en een eigen gedicht. 

 

 

 

 

 

 

FRYSKE SCHEURKALENDER

Woensdag 16 oktober werd de eerste Fryske Scheurkalender gepresenteerd in het historisch en letterkundig centrum Tresoar te Leeuwarden. Wat ben ik blij met een plekje op de scheurkalender. Lees verder …

https://www.hip-happy.nl/fryske-scheurkalender/

 

Ik sluit graag weer af met een boodschap:

“Doe eerst wat noodzakelijk is, doe dan wat mogelijk is,

en ineens doe je het onmogelijke!”

Franciscus van Assisi

 

Ik hoop je binnenkort weer te mogen begroeten op één van de leuke workshops.

In liefde verbonden,

Happy van der Heide

 

Related Posts

19 januari 2021

Het conflict (video)

19 januari 2021

Earth is my witness (video)

23 december 2020

Samenwerking met de natuur

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.