Februari, ook wel sprokkelmaand of regenmaand genoemd. En geregend heeft het. Zowel buiten als in mijn hart. Het in liefde afscheid moeten nemen van een door ziekte getergde dierbare jonge bruid, bracht mij een onbeschrijflijke poel van tegenstrijdige emoties.

Tranen werken zuiverend, het lucht op. Verdriet maakt plaats voor blijdschap. Blijdschap om het besef dat het lijden voorbij is. Blijdschap om de geboorte van een herinnering en nieuw leven. De natuur toont ons dat zo mooi. In de herfst sterven de planten, trekken zich terug in de aarde om uit te rusten en energie en kracht te verzamelen voor een nieuwe geboorte.

En daar zijn ze dan, de eerste voorbodes van een nieuwe lente! Met sterke wil priemen ze door de aarde en trotseren de kou van de winter. Vol trots tonen ze hun maagdelijk witte klokjes. Net als ik koesteren ze de behaaglijke warmte van de eerste zonnestralen. En weer word ik overvallen door een gevoel van blijdschap. Hoe heftig een situatie ook is, er komen altijd weer betere tijden. Nog even en het is weer lente!

Categorieën: Lifestyle

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.