Keer op keer word ik verrast door de schoonheid van structuren, kleur, zachtheid en transparantie van handgeschept papier van groente-, fruit- en tuinafval. Het vergt precisie om het meest optimale artistieke resultaat te verkrijgen, maar voor mij zeer de moeite waard. Het inspireert mij verder te zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

Wil jij het verborgen verhaal achter de magische schoonheid van elk stukje handgeschept papier ontdekken? Reserveer dan deze workshop. Je leert op Tibetaanse wijze unieke vellen papier te maken. We gebruiken daarvoor verschillende grondstoffen, zoals vezelrijke resten van appels, bleekselderij, gras, knoflook en paardebloem. Een intensieve manier van werken, wat tegelijk ook het hoofd leeg maakt.

Afhankelijk van wat het seizoen te bieden heeft, verzamel ik van te voren bruikbaar materiaal. Tijdens de les gaan we de vezels hiervan knippen, koken en spoelen. Daarna volgt het proces van scheppen, persen en drogen. Je gaat naar huis met een stapel handgeschept papier, waar je later een prachtig persoonlijk boekje van kunt maken.

Laat je net als ik verwonderen door de wonderlijke schoonheid en structuur van elk vel handgeschept papier.

Datum: zaterdag 23 oktober, vrijdag 12 november 2021. Minimaal 4 deelnemers.
Tijdstip: van 10.00 tot 16.00 uur
Bijdrage: € 85,-, inclusief materiaal, lunch, koffie/thee met lekkers.

Promotie:
In magazine Landleven (december 2019) is het stappenplan beschreven hoe ik op duurzame wijze papier maak van boerenkool.