Met hart en ziel lever ik een bijdrage aan het welzijn van leerlingen uit het basis-, middelbaar- en voortgezet onderwijs in de vorm van kunstworkshops. Kunst geeft de thema’s op school verdieping en verbreding. Originele lessen naar aanleiding van kunst verrijkt de leerlingen op vele vlakken. Kunstbeschouwing verbetert het kijken, reflecteren en interpreteren. Kinderen onderzoeken de betekenis van kunst en maken nieuw eigen werk.

Klassen op allerlei niveaus te motiveren en het inlevingsvermogen van de leerlingen volledig tot zijn recht te laten komen, is mijn doel. In zekere zin is mijn optreden een vorm van exemplarisch onderwijs waarin het gevoel van verwondering over de schoonheid van de natuur een vooraanstaande rol speelt.

Aanbod

* Vilten van magische stenen
Kinderen kliederen lekker met warm water en zeep, wrijven over zachte wol en ervaren hoe de wol langzaam een zacht, maar stevig jasje vormt rond een kastanje. Het resultaat is een bijzondere troost- en krachtsteen met een hoog knuffelgehalte.

(Klik op foto voor meer informatie).

* Papier scheppen van GFT-afval
Kinderen leren het belang van composteren en zoeken bijvoorbeeld rotte appels om te verwerken tot papier of maken tot grote hilariteit papier van de vezelrijke mest.

(Klik op foto voor meer informatie).

* Ecoprinten
Dit proces begint met het verzamelen van bladeren. Elk plukritueel wordt afgesloten met een ‘dank je wel’ aan de plant voor hun gift. Dan het leggen van mooie composities, gevolgd door het stomen van de ingepakte bundels.

* Schilderen met natuurlijke materialen

Voor wie?
Het PO, MBO en VO kan mij als kunstenaar op school uitnodigen. Bij kleine groepjes zijn de leerlingen welkom in mijn atelier.

Bijdrage: €110,00 per uur, exclusief materiaal- en reiskosten.