EVEN NIET DENKEN, MAAR DOEN

Voor degene die op zoek is naar een activiteit wat het gevoel van welbevinden vergroot, biedt deze zestal opéénvolgende relax-workshops uitkomst.

Je maakt een bijzonder KUNSTBOEK, waarin je op geheel eigen wijze werkt aan je eigen verhaal. Een verhaal over gewone natuurlijke dingen, een verhaal over verwarring en tegenstellingen, een verhaal wat iets zegt over wie jij bent.

Week 1: VILTEN

Vilten is één van de oudste technieken om van wol textiel te maken. Door verschillende kleuren wolvezels met warm water, zeep en wrijving, ontstaat vilt. Je ervaart hoe deze materialen kunnen worden omgetoverd tot fraaie ontwerpen met een eigen karakter en hoe de ontspannende werking van vilt je weer in balans brengt! De zachte viltlap met een hoog knuffelgehalte wordt gebruikt als omslag voor het boek.

Week 2: BOTANISCH ECOPRINTEN

Deze les ga je op zoek naar het verborgen geschenk van Moeder Aarde, een botanische ecoprint. Een methode waarbij bladeren hun vorm en kleur onder invloed van hitte afgeven op stof en papier.

Week 3: PAPIER VAN PLANTENRESTEN

Blij makend is zelfgemaakt papier van groente en fruitresten, wat door liefde en aandacht een identiteit heeft ontvangen met een eigen structuur, geur en zachtheid. Je leert op Tibetaanse wijze unieke vellen papier te maken. We gebruiken daarvoor verschillende grondstoffen, zoals oud papier, vezelrijke resten van bijvoorbeeld bleekselderij of gras. Een intensieve manier van werken, wat tegelijk ook het hoofd leeg maakt.

Week 4: INNERLIJKE COLLAGE

Aan de hand van een thema scheur je uit oude tijdschriften fragmenten die je mooi vindt en schuift deze vervolgens op intuïtieve wijze tot een nieuw plaatje. Deze compositie zegt iets over hoe je op dit moment in het leven staat.

Week 5: VERSIERINGEN AANBRENGEN

De omslag en het papier ga je verder bewerken om het boekje tot een dierbaar item te maken. Denk aan knipwerk, geheime vakjes, borduurwerk, fijne pentekeningen, inspirerende krachtwoorden, poëzie en gevonden materiaal.

Week 6: BOEKBINDEN
Tot besluit vouw je al jouw unieke werkjes tot katernen en bindt het geheel tot een bijzonder, persoonlijk en dierbaar bezit.

Datum: in overleg
Tijdstip: van 13.30 tot 17.00 uur
Bijdrage: € 250,-, inclusief materiaal, koffie/thee met lekkers.