Gevonden materiaal

Sinds heugenis heb ik een voorliefde van alles wat in de natuur groeit en bloeit. De vele giften die ik op mijn pad tegen kom gaan allemaal mee naar huis. Met als gevolg een kast vol natuurlijk materiaal: schedeltjes, veren, zaden, stekels van een stekelvarken, schelpen, stenen en takken die na een flinke storm voor het oprapen liggen.

In zelfgemaakte boekjes kun je alles kwijt wat je hebt verzameld. Naast vondsten uit de natuur kun je ook denken aan oude brieven, gebruikte theezakjes, diverse soorten papier of handgeschept papier.

Boekbinden, ambachtelijk handwerk

Tijdens de workshop versier je zelf verzameld materiaal tot unieke pagina’s voor je boek. ’s Middags ontdek je de kunst van het eeuwenoude ambacht boekbinden, een techniek waarbij het gevouwen papier wordt vastgemaakt aan een mooie omslag.

De manier van inbinden is bepalend voor de uitstraling van je kunstboek. Om een creatief effect te bereiken maken we gebruik van een zichtbare bindtechniek met naald en draad. Je kunt ervoor kiezen om het garen of touw af te stemmen op de rest van je ontwerp of je kiest voor een opvallende kleur als blikvanger.

Datum: op aanvraag
Tijdstip: van 10.00 tot 16.00 uur
Bijdrage: € 95,-, inclusief materiaal, vegetarische lunch, koffie/thee met lekkers