Feestelijke opening FRIA OVERZEE 4.0

SCHIERMONNIKOOG – Tijdens de meet & greet met de elf deelnemende kunstenaars van FRIA beroepsvereniging beeldend kunstenaars in Noord-Nederland, opende burgemeester Ineke van Gent woensdag 21 november in de voormalige energiecentrale de expositie FRIA OVERZEE 4.0.

Al acht jaar achtereen gaat FRIA overzee. In de voorgaande zeven jaren was telkens Ameland de bestemming maar dit jaar, het Culturele-Hoofdstad-van-Europa-jaar, worden maar liefst vier Waddenelanden aangedaan.

Net als de vele bezoekers die hun weg naar het bezoekerscentrum wisten te vinden, sprak de burgemeester haar waardering uit voor het aangeboden werk dat deels geïnspireerd is door het eiland. Ze hoopt dat de komst van FRIA naar Schiermonnikoog het begin is van een mooie traditie. Ook wethouder Erik Gerbrands was zeer belangstellend naar de kunstenaars en hun werk.

De expositie blijft tot 1 april te bezichtigen in het bezoekerscentrum Nationaal Park Schiermonnikoog, Torenstreek 20, Schiermonnikoog. Je kunt daar schilderijen verwachten, potlood- & pentekeningen, maar ook viltkunst, installaties & objecten, glassfusion en keramiek. Beeldende kunst in veel facetten dus en daardoor een fraaie afspiegeling van wat FRIA te bieden heeft.

Deelnemende kunstenaars zijn Oesje Zegel, Reina Visser, Wim Reimert, Joke Lunsing, Happy van der Heide, Ger de Groot, Gwendolyn van Essen, Evert Esselink, Hennie Dijk, Liesbeth Daale en Esther van Amsterdam.

 

 

Related Posts

29 oktober 2020

Ode aan Lode

3 oktober 2020

Expositie ik BEn

20 juli 2020

Bloemenpapier

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.