Het tweede kwartaal van dit jaar is alweer begonnen. En hoe! Hilarische momenten tijdens eerste Paasdag op 1 april. Daarnaast bijzonder aangenaam weer, waardoor het buiten ontspannen genieten is van de allesomvattende serene rust. De energie van het voorjaar stroomt. Er staan mooie dingen te gebeuren!

Allereerst mag ik met blijdschap verklappen dat een driekoppige ballotagecommissie mij van harte heeft aanbevolen als Fria-lid, de beroepsvereniging van beeldend kunstenaars in Noord- Nederland. Deze erkenning geeft mij het vertrouwen dat mijn werk/visie het niveau heeft bereikt om te delen met de wereld!

De eerste stap daartoe staat 11 april op het programma. Deze dag wordt in samenwerking met een Nederlandse schoenontwerpsters een korte film gemaakt over mijn ambacht ‘visleer maken’. Dit promotiefilmpje wordt voorafgaand aan de catwalk van 20 t/m 24 juni in Amsterdam gepresenteerd, want … de schoenen voor deze show worden gemaakt van mijn handvervaardigd visleer!

Vervolgstappen worden gezet op onderstaande locaties:

Voor de expositie ‘KUNSTENAAR LAAT JE KUNSTEN ZIEN IN 2018’ werk ik samen met mijn heit Sjoerd. Nu hij de leeftijd van 80 jaar gepasseerd is en we beseffen dat het moment van afscheid nemen met rasse schreden dichterbij komt, voelen we beide behoefte om nog zoveel mogelijk ‘herinneringen’ vast te leggen. Dat doen we onder andere door onze kunsten te laten zien op de blokpaneeltjes van 20×18, een prachtig initiatief van dichter en beeldend kunstenaar Henk Dillerop. Van 5 april tot 29 oktober 2018 worden ongeveer 500 kunstwerkjes van ruim 300 kunstenaars op het formaat 20 x 18 cm tentoongesteld.
Locatie: Galerie Westerkade, Westerkade 7, Leeuwarden

 

Mijn extravagante designjapon ‘Sea Trash’ gaat on tour!

Galerie BAS10 te Sneek heeft de primeur, want tijdens de expositie ZOMERSALON 2018 – van 23 juni t/m 21 juli – is mijn creatie voor het eerst te bewonderen!

 

 

WORKSHOP | MASTERCLASS | PROGRAMMA

Voor de snelle beslissers: vrijdag 13 april 2018 zijn nog een paar plekjes beschikbaar voor de masterclass ‘visleer maken’.
Meer info: https://www.hip-happy.nl/workshops/visleer-maken/
 

 

 

Als laatste sluit ik graag af met een gedicht uit mijn dichtbundel ‘VederLicht’:

Wie ben ik als iedereen kijkt?

Ik
ben mezelf
niet langer gebonden
aan goedkeuring van anderen
Vrij

Dit én waardevolle ontmoetingen wens ik je toe!

In liefde verbonden,
Happy van der Heide

Categorieën: Lifestyle

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.