SeaTRAsh Fashion

 

Tot mijn grote verdriet zie ik steeds vaker de onmiskenbare gevolgen van de milieuvervuiling terug op de vishuiden waarmee ik werk. De natuur kan het afval wat we achteloos laten slingeren niet verwerken, waardoor het leven van organismen in gevaar komt. De vervuiling doodt per jaar niet alleen dieren die verstrikt raken of stikken, maar heeft uiteindelijk ook gevolgen voor ónze gezondheid. Wij eten ziek voedsel! Ik ben hier zeer bezorgd over.

 

 

Hoe kan ik de schaduwzijde van onze wegwerpmaatschappij  – het afval – keren en in het zonlicht zetten?

Allereerst door zelf het goede voorbeeld te geven. Voor mij en mijn gezin is het normaal zelf verantwoordelijkheid te nemen voor ons afval, door het gewoon in de daarvoor bestemde afvalbakken te gooien. Wat hergebruikt kan worden wordt bewaard, want lang niet al het afval is waardeloos, vies of troep, maar kan een waardevolle grondstof zijn tot een nieuw product. Zo zijn vishuiden een afvalproduct van de voedselindustrie, maar voor mij een grondstof tot een nieuw product, visleer. Daarnaast kopen we heel bewust producten van goede afkomst en hebben we het gebruik van plastic zakjes vervangen door zelfgenaaide linnen zakjes.

(Bericht gaat verder onder de foto’s)

 

 

 

 

 

 

 

‘Mienskip’-project

Tijdens dit hele traject naar bewustwording, merk ik dat mensen in mijn omgeving aangestoken worden door mijn initiatief. Zo hebben familie, vrienden en bekenden meegeholpen met het schoonmaken van stranden op Ameland, Terschelling, Texel en Schoorl. Een gedeelte van het verzamelde afval heb ik gebruikt in een extravagant fashion design ‘Sea TRAsh’, waarin het gebruik van ambachtelijk vervaardigd visleer, gekleurd in prachtige zeetinten, in schril contrast staat met ons afval uit de Noordzee. Met dit schrikbarend beeld hoop ik dat mensen stil gaan staan bij alles wat ze weggooien.

(Bericht gaat verder onder de foto’s)

 

 

 

 

 

 

 

Met de billen bloot!

Iedereen die meegeholpen heeft met het schoonmaken van de stranden, is ervan overtuigd dat het anders moet en kan! Onder het motto ‘waste no waste’, hoop ik je te inspireren tot eigen milieubewuste initiatieven. Het kan echt anders, door in het klein bij jezelf te beginnen. Laten we samen gaan voor een schoon milieu!

 

 

 

 

 

 

 

Namasté

Related Posts

26 juni 2018

SeaTRAsh Fashion

25 juni 2018

Van Hollandse Bodem

Geef een reactie