De ecologisch gelooide armbanden van visleer zijn ambachtelijk vervaardigd en worden op maat gemaakt. Levertijd is drie weken. Diverse kleuren zijn mogelijk.

In samenwerking met UBUDISM worden de Hip & Happy – ambacht & design armbanden van visleer nu ook verkocht bij Beachclub Bries in Noordwijk.

Review Willem Blokker, eigenaar Ubudism

‘Wij zijn erg blij met het resultaat van de armbanden die zijn gemaakt van vishuiden! Kunstenaar en looi-specialist Happy van der Heide uit Sneek maakt van vishuiden van o.a. zalm, zeewolf en kabeljauw prachtige armbanden die zijn bewerkt op milieuvriendelijke manier en verkrijgbaar in 4 verschillende maten en 3 kleuren. Fantastisch hoe dit afvalproduct van de voedingsindustrie een tweede bestemming krijgt en verandert in een hip, unisex, duurzaam en tijdloos sierraad!

Niets zo mooier dan de huid van een vis! Door het looien worden de eiwitten in de huid onoplosbaar gemaakt. Een techniek die men al duizenden jaren toepast om dierenhuiden te bewerken. Om alle vragen van onze klanten te kunnen beantwoorden is kennis van het product noodzakelijk. In het voorjaar heb ik daarom een masterclass gevolgd in het atelier van Happy in Sneek en ben ik veel te weten gekomen. Ooit ben ik noordzeevisser geweest op een Wieringer kotter, dus de liefde voor vis is nooit helemaal verdwenen. Deze leuke workshop kan ik overigens iedereen van harte aanbevelen. Je leert verse vishuiden van kabeljauw en zalm grondig schoon te maken en te ontdoen van schubben. Daarna leer je drie milieuvriendelijke technieken hoe je de huiden kunt looien, een proces waardoor de huid wordt omgezet tot leer door wassen, drogen en stevig masseren.

Wist je trouwens dat het leer van de vissenhuid 3x sterker is dan de huid van een zoogdier met dezelfde dikte? Dit komt omdat de vezels van vishuid een geweven structuur hebben. Het visleer kun je verzorgen met leerbalsem of kleurloze schoencrème.

Decide to be yourself!’

Armband zalmleer

Categorieën: Design

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.