Nieuwsbrief, februari 2020

Lief, bijzonder mens,

De eerste maand van 2020 is voorbij. Het mislukte goede voornemen om in januari een nieuwsbrief te versturen, lach ik in alle nuchterheid weg. Niet dat ik niet serieus ben over mijn te halen doelen, integendeel! In verbinding met de kosmos heb ik gezaaid en nieuwe vrienden omarmd. De vele liefdevolle, motiverende, soms schurende gesprekken, helpen mee dat ik blijf groeien in wie ik ben, wat ik kan en doe.

Januari was een maand van bezinning. Om meer bewustwording te creëren, heb ik besloten het eens anders te doen. Naast het geven van workshops, staat het komend jaar voornamelijk in teken van exposities en het geven van lezingen.

LEZINGEN

Ben jij (of je vereniging) nieuwsgierig hoe je circulair te werk kunt gaan, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan een schoner leefmilieu?

Ik vertel graag hoe ik vanuit diverse disciplines afgedankte grondstoffen opwaardeer tot hippe hoogwaardige circulaire producten. Kunst recht uit het hart gemaakt, laten zien wie ik ben, vanbinnen.

IN HET NIEUWS

PUBLICATIE IN LANDLEVEN MAGAZINE

Heb je in mijn interview in Landleven (december 2019) gelezen hoe je van materiaal uit de compostbak papier maakt? Het kan echt! Op een duurzame methode met een geweldig resultaat!

Tijdens de workshop leer je milieuvriendelijke technieken om zelf op Tibetaanse wijze unieke vellen papier te maken van groente-, fruit- en tuinafval. We gebruiken daarvoor vezelrijke resten van bijvoorbeeld appels, bleekselderij, gras, knoflook en paardebloem.

Elke plant geeft een fantastisch effect met eigen structuur, kleur en zachtheid.

Mocht je zin hebben je te omringen met natuurlijke materialen en gelijkgestemden? Reserveer dan een dagje voor jezelf! Je gaat naar huis met een stapel handgeschept papier, waar je later een prachtig persoonlijk boekje van kunt maken.

Vrijdag 13 of 27 maart is nog plaats. Voel je welkom! 🌿
Info en aanmelding: https://www.hip-happy.nl/workshops/papier-scheppen/

EXPOSITIES

VAKwerk Burgum (t/m 29 februari)

Maak laagdrempelig kennis met een grote diversiteit aan kunst, ambacht en kunstzinnigheden. Laagdrempelig betekent dat je vrij rond kunt kijken. Als je iets wilt kopen, vind je al voor een klein bedrag iets bijzonders.

Op de volgende dagen ben ikzelf aanwezig: 18 januari, 14 en 29 februari 2020.
Voel je welkom!

Openingstijden:
Woensdag van 13.00 tot 17.00 uur.
Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Locatie: VAKwerk Burgum, Tsjibbe Geartsstrjitte 3 (schuin tegenover de Hema).

JUBILEUM EXPOSITIE FRIA (t/m 28 februari)

Dit jaar bestaat FRIA, beroepsvereniging beeldend kunstenaars in Noord-Nederland, 35 jaar. In een pop-up galerie laten 53 FRIA-leden één van hun mooiste werken zien. De grote verscheidenheid aan disciplines maakt het tot een bijzonder gevarieerde expositie.

Mijn bijdrage draagt de titel ‘De longen van de aarde staan in brand’. Materiaal: wol en zijde. Techniek: vilt en borduurwerk. Afmeting: 175 x 120 cm. En is te koop.

De volgende dagen ben ikzelf aanwezig:
Zondagmiddag 16 februari, met om 15.00 uur poëzie (eigen werk), onder muzikale begeleiding van Jan Huitenga. Donderdagavond 20 februari, met om 19.30 uur weer een voordracht onder muzikale begeleiding.

Locatie: Galerie Willemskade 22 te Leeuwarden.

Openingstijden: donderdag van 12.00 tot 21.00 uur, vrijdag + zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

WORKSHOP | MASTERCLASS

Door het geven van workshops en masterclasses, gebaseerd op de filosofie van ‘cradle to cradle’ (tracht de wereld beter achter te laten dan we haar aantreffen door te hergebruiken wat er is) wil ik bewustzijn creëeren en jou laten ervaren hoe mindful het is met je handen te werken.

Vilt – Info: https://www.hip-happy.nl/workshops/vilten/

Visleer – Info: https://www.hip-happy.nl/workshops/visleer-maken/

ANDER NIEUWS

MISLUKT OF KUNST?

‘There is a crack in everything, that’s how the light gets in.’

– Leonard Cohen –

Af en toe komt het voor dat cursisten hun werk weg willen gooien, omdat ze in hun ogen niet het gewenste resultaat hebben behaald. Hoe mooi is het om dan samen in de wereld van de verbeelding te stappen? Juist in de mislukking schuilt de kracht van het werk.

Dit eigen werk had aan kracht verloren als de afbeelding een perfecte vorm zou hebben. Nu laat het ruimte voor diverse invullingen.

Materiaal & techniek: handgeschept papier van oud papier, koffiedik en resten banaan.

POËZIE

Deze keer sluit ik af met mijn laatste gedicht op handgeschept papier van olifantenpoep en verbandgaas.

 

 

 

 

Heb je zin gekregen in het volgen van een workshop of heb je de schone taak een leuke activiteit voor een vriendenclub te organiseren? Wie weet kan ik iets voor je betekenen.

In liefde verbonden,

Happy van der Heide

Related Posts

19 januari 2021

Het conflict (video)

19 januari 2021

Earth is my witness (video)

23 december 2020

Samenwerking met de natuur

1 Comments

  1. Vol bewondering voor de scheppende kunstvormen van jou en jouw passie voor duurzaamheid in al zijn facetten. Kunstvormen op je gedichten na die mij niet in vervoering brengen. Maar JIJ, je weet me altijd te raken in mijn diepste ziel en ontroert me. Mijn god, wat ben je in alle opzichten MOOI, lieve vrouw!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.