Soms brengen situaties mij zoveel ellende, dat ik er gillend gek van wordt. In zo’n geval werkt vilten voor mij als therapie.

Uit frustratie heb ik zwarte wol uit de kast gerukt en de eerste laag verre van ZEN uitgelegd. Niks verfijnde regelmaat, zoals ik dat gewoonlijk doe, maar met dikke zwarte plukken tegelijk. Wham … weg met die woede!

Na deze ontlading voel ik mij enigszins tot rust gekomen en heb ik enkele zwarte stukken vervangen door wit, de kleur van het licht. Van daaruit op intuïtieve wijze het werk verder opgebouwd en uiteindelijk toch verfijnd afgewerkt.

Nu de kalmte in mij is wedergekeerd, kijk ik verwonderd naar het eindresultaat: mijn hart (groen) en spiritualiteit (paars) knetteren met mijn gevoel (geel). Wanhoop en onmacht spreken boekdelen, alsof het mijn versie van ‘de Schreeuw’ van Edvard Munch betreft.

Afmeting: 125 x 80 cm
Materiaal: Merinowol en zijde
Techniek: vilt en borduurwerk (intuïtief vilt)

Categorieën: Design

1 reactie

Henk Slavenburg · 11 februari 2020 op 12:42

Vol bewondering voor de scheppende kunstvormen van jou en jouw passie voor duurzaamheid in al zijn facetten. Kunstvormen op je gedichten na die mij niet in vervoering brengen. Maar JIJ, je weet me altijd te raken in mijn diepste ziel en ontroert me. Mijn god, wat ben je in alle opzichten MOOI, lieve vrouw!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.