Met nieuw te maken werk wil ik de gruwelijkheden van de wereld en de impact wat dat op een mens heeft uitbeelden. Wil ik werkelijk laten zien hoe dat eruit ziet, dan moet ik tot op het bot gaan. Verwondingen op zielsniveau gaan diep en verdienen constant aandacht door één voor één pijnpunten onder ogen te zien.

Ook ik ga regelmatig door een heftige periode van ongemak. Oude wonden worden aangeraakt en enorme krachten van tegenspraak proberen mijn heldere weten te ondermijnen. Ik droom de ergste dromen, maar diep invoelend komen ze allemaal neer op nieuwe inzichten die mijn kijk veranderen, op genezing en nieuw leven.

Het is noodzakelijk om een grens te trekken en voet bij stuk te houden wanneer het zielenleven bedreigd wordt! Intuïtie vertelt precies wat er aan de hand is. Woede en onmacht over al het onrecht mogen getransformeerd worden tot een krachtig vuur, pijn in het hart tot liefde. Bewustwording maakt dat het diepste verlangen geleefd mag worden, stralend en uniek.

Heel bewust heb ik het gevilte kleed door de modder gehaald, omdat het donkere (ook) staat voor het afleggen van oude waarden. In de vruchtbare modder kan gezaaid worden.
En het rood … daarmee worden de innig gekoesterde illusies afgelegd. Het beetje zuivere wit wat in het werk overblijft staat voor het nieuwe licht.

Alleen in de schaduw heerst het goor geworden ijs nog in winterse verstarring.
De eeuwige bedreiging van al het goede…

Materiaal: Wensleydale wol, zijde, hibiscus, modder

Bekijk HIER de video van dit ‘work in progress’.

Categorieën: Vilt