Het woord duurzaamheid wens ik niet graag meer te gebruiken, omdat het mij tegenstaat dat geld verdienen boven het behoud van de natuur staat.

In een toespraak hoorde ik laatst een heel oud Nederlands woord, wat in Zuid-Afrika nog steeds gebruikt wordt: volhoudbaarheid. Dit woord benadert de Engelstalige term sustainability – ‘to sustain’ is ondersteunen … de aarde ondersteunen! ‘Volhoudbaarheid’ mag wat mij betreft opnieuw haar intrede doen in de huidige Nederlandse taal.

Door gebruik te maken van natuurlijk restmateriaal, is door toepassing van oude technieken dit handgemaakte boekje ontstaan. Ik voorzie ermee in mijn behoefte maatschappelijk verantwoord te ondernemen, zonder de mogelijkheden van toekomstige generaties om in hún behoeften te voorzien in het gedrang te brengen.


Materiaal: rotte appels en appelblad, een versleten katoenen laken, oud papier
Techniek: ecoprint, papier scheppen, boekbinden
Afmeting: 11 x 15,5 x 1 cm

Categorieën: Papier