Het bestuur van de Museumhaven in Leeuwarden heeft Henk Dillerop benoemd tot Havendichter van de stad. Hij krijgt die titel voor zijn bestuurlijke verdiensten voor de Museumhaven. Tevens wordt Dillerop geëerd voor zijn inzet voor het behoud van het voormalige stoomschip Stânfries X en voor de bevordering van de cultuur en de kunst.

Ik voel mij zeer vereerd dat ik aan deze huldiging een bijdrage mag leveren. Ik heb iets met oude schepen en water en daarom eer ik het water vandaag in de vorm van poëzie. En dat aan boord van dit prachtige schip! 

Zo verlegen als ik vroeger was, zo vol zelfvertrouwen voel ik mij bij dit optreden. De geur van water tijdens de tocht op de praam met Gosse, het thuisvoelen op de Stânfries X, de veiligheid van de intieme setting, geven mij vleugels om mijn innerlijke beleving, bezorgdheid vooral, met dit fijne luisterpubliek te delen.

Dank je wel, Floriske Gerritsma, voor de blijvende herinnering aan deze speciale dag.

Categorieën: Lifestyle

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.