Handgeschepte plantenvezels

Biologisch afval verandert na milieuvriendelijke bewerking en verwerking in nieuwe en recyclebare kunst. Het vergt precisie om het meest optimale artistieke resultaat te verkrijgen, maar voor mij zeer de moeite waard. Het inspireert mij verder te zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

Bio Fashion

Veel mensen kijken in het voorjaar reikhalzend uit naar de koningin van de groenten: de asperge. En terecht. Want de groente schittert niet alleen door een grandioze smaak en een smetteloos uiterlijk, maar ook door haar gezonde voedingswaarde. De groente wordt traditioneel als geneeskrachtig omschreven. Het eten van asperges zou ook gunstig zijn voor het liefdesleven.

Mijn hart gaat sneller kloppen van de schillen van deze freule. Met een knipoog naar de kleding industrie heb ik voor een tentoonstelling aspergeschillen verwerkt tot een circulair kledingstuk wat optimaal voldoet aan de wensen van snelle mode. Bio Fashion is 100% afbreekbaar en kan na gebruik in de grond worden gestopt.

Dit duurzaam ontworpen kledingstuk wordt in het najaar van 2021 t/m 1 april 2023 als innovatie voor duurzame mode gepresenteerd in het Fashion for Good experience museum in Amsterdam.

Categorieën: Design