Op mijn tweede verjaardag kreeg ik mijn eerste houten klompjes. Jaren later pakte ik deze Friesche traditie weer op en sindsdien ben ik aan dit schoeisel, de zogenaamde tripkes, verknocht. Met gebreide wollen sokken houden ze voeten in de winter heerlijk warm.

Een poos geleden deed ik een speciale bestelling bij Scherjon’s Klompenmakerij & Klompenmuseum. Ik wilde graag een luchtige, onbehandelde zomerklomp. Zonder omzien ging de zaag erin!

Aan mijn vader (85) deed ik het verzoek om de klompen met blauw Hindelooper schilderkunst te decoreren. Het heeft z’n charme dat de techniek op beide klompen in kleur en stijl verschillend zijn. Een onmiskenbaar bewijs dat ouderdom, ook in de uitvoering van kunst, met gebreken komt.

Om de schoen te kunnen dragen, heb ik de smalle leren bandjes van mijn versleten en niet meer te herstellen sandalen gerecycled. Een prachtige combinatie met mijn favoriete indigo geverfde japon, een middeleeuws model ontworpen uit oude lakens.

Met liefde zal ik op deze bijzondere zomerklompjes trippelen tot de straat door de zool verschijnt.

Categorieën: Design

1 reactie

Happy · 20 juni 2023 op 13:46

We firmly believe in buying less and investing in pieces that can last a long time. That is why we try to sell things that never go out of style.
So seeing that you gave new life to an old pair of our sandals makes us very proud.
We really look forward to seeing you in the future in Assisi.

Francesca, Brunelli

Gesloten voor reacties.