Waste is only waste if you waste it!

Mijn kijk op de toekomst van mode: afgedankt textiel en restmateriaal door middel van natuurvriendelijke technieken een tweede leven geven in een kunstzinnige en circulaire ‘Hip & Happy’ modecollectie. Stuk voor stuk unieke creaties, waarin liefde en aandacht voor het maakproces voelbaar is.

Botanisch printen

Planten en kruiden doen het goed onder de stralende zon. Ze zijn voor mij niet alleen een lust voor het oog, ik gebruik ze ook vanwege hun fantastische eigenschap: door warmte geven ze hun kleur en/of vorm af aan stof. Een uitermate geschikte toepassing om weer verliefd te worden op je oude kleding.

Dit proces begint met zoeken naar bijzondere bladvormen. Dan het leggen van mooie composities, gevolgd door een heerlijke geur uit pruttelende kookpotten. De verwachting en het ongeduld om dit moment. De opgewonden blijdschap tijdens het openen van de bundels. Een diep gevoel van verwondering over wat er is ontstaan: een unieke print met kleuren die subtiel in elkaar overlopen. Pure schoonheid waarin jij gezien wilt worden!

Upcyclen en contemplatieve textielkunst

Natuurlijk is het een goed idee kleding die ongedragen in de kast hangt door te geven aan een ander. Maar wat als je het een boost geeft door het te verfraaien met borduurwerk of dat je van verschillende items een geheel nieuw ontwerp maakt? Uit ervaring weet ik dat mensen hun hoofd omdraaien als je erin voorbij loopt. Omdat die persoonlijke touch je laat stralen!

Deze kimono is met de zogenaamde slow stitch uit oude spijkerbroeken en stropdassen genaaid. Langzaam stikken is een ambacht waar moderne creativiteit en oude gebruiken samenkomen. Het is een bewust handwerkproces dat zich richt op de vreugde die het creëren ervan met zich meebrengt en het onderhouden van de verbinding met het materiaal en vaardigheden, terwijl er zorg wordt gedragen voor het milieu.

 

Intiem borduurwerk geeft een extra dimensie aan dit  eenvoudige gewaad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Materiaal: oud laken, garen, gouddraad
Techniek: botanische print en borduurwerk

Are you making sustainable fashion choices?

Categorieën: Design