Met de oprichting van Hip & Happy – ambacht & design heb ik ervoor gekozen de generositeit van Moeder Aarde te koesteren en te hergebruiken wat er is, zoals wol, vissenhuiden en plantaardige vezels, met voorkeur uit eigen Friese omgeving, waardoor mijn ecologische voetafdruk geen diepe sporen nalaat. Het gevoel van wederkerigheid is terug te vinden in mijn beeldend werk, gedichten, objecten en mode.

BIO FASHION VAN HET WITTE GOUD en LEER VAN VIS

Met een knipoog naar de kledingindustrie heb ik voor deze tentoonstelling zachte aspergeschillen en geurend gras verwerkt tot een circulair kledingstuk wat optimaal voldoet aan de wensen van snelle mode. Bio fashion is 100% afbreekbaar en kan na gebruik in de grond worden gestopt.

De transitie van vishuid tot leer van vis is een spraakmakende Happy specialiteit. In de tentoonstelling staat de liefde en aandacht voor dit ambacht centraal.

Zeven jaar met passie aan de weg timmeren heeft me gebracht waar ik nu sta: als inspirerende innovator voor de ontwikkeling van natuurlijke en circulaire materialen op een podium van het Fashion for Good Museum in Amsterdam. Dat je in je eentje groot kan worden door te geloven in eigen kracht en kunnen, is met deze stap bewezen.

Naast mijn bijdrage tonen gelijkgestemde organisaties hun werk: Enschede Textielstad, Flocus, Knitwear Lab, Living Colour, MycoTEX, Mylium, Stexfibers en Wolkat. Van hen zie je onder andere gerecyclede textiel, lokaal geweven stoffen en biologisch afbreekbaar pigment.

De tentoonstelling is tot april 2023 te bezichtigen.

Categorieën: Design