Botanisch printen of ecoprinten is een methode waarbij bladeren en bloemen hun vorm en kleur onder invloed van hitte permanent afgeven op stof of papier. Dit proces begint met zoeken naar bijzondere bladvormen. Dan het leggen van mooie composities, gevolgd door het koken of stomen van de ingepakte bundels. En terwijl zo’n kookpot pruttelt, lekker smullen van een vegetarische lunch.

Wat is het genieten wanneer een zuchtje wind je kant op waait en de heerlijk geur van eucalyptus je neus bereikt. Met opgewonden nieuwsgierigheid is het dan eindelijk tijd om de bundels te openen. Met een diep gevoel van verwondering ontdekken wat er is ontstaan: een eenmalige print, kleuren die subtiel in elkaar overlopen, zo uniek!

Er liggen pakketjes papier en stof klaar om mee te experimenteren. Bladeren kun je volop in de tuin plukken. Maar neem vooral je eigen bladeren mee als je die hebt verzameld. Bladeren die goed printen zijn roos, braam, fluweelboom, wilde aardbei, prunus, berk, walnoot, eik, kastanje.

Je leert technieken waarmee je thuis verder kunt, waaronder het gebruik van diverse beitsmiddelen om het beste resultaat te bereiken.

Het lange wachten wordt beloond. Verwonder je net als ik van het verrassende geschenk dat de natuur je te bieden heeft!

Datum: vrijdag 10 juni 2022. Minimaal 4 deelnemers.
Tijdstip: van 10.00 tot 14.30 uur
Bijdrage: € 85,-, inclusief materiaal, lunch, koffie/thee met lekkers