Afgelopen herfst en winter was bij Tresoar in Leeuwarden de tentoonstelling ‘Besiele troch Fryslân’ te bezichtigen. Het thema dat te maken heeft met ons cultureel erfgoed, bracht mij terug naar de onbezorgde tijd van mijn jeugd toen het landschap nog als cultuurgoed werd gekoesterd. Geen landschapspijn en wegstervende geluiden, maar volop leven. Onder de titel ‘Eens toen’ heb ik mijn verlangen naar die tijd vertaald in een installatie van handgeschept graspapier en paardebloemen. Het fragiele naaiwerk staat symbool voor de kwetsbaarheid van de aarde.

Ook mijn vader van 83 jaar liet het thema dat te maken heeft met ons cultureel erfgoed niet onberoerd. Wat was het fijn om wederom samen iets moois te creëren: Friese klompen en Hindelooper schilderkunst in combinatie met visleer.

Het werk van de 30 deelnemende kunstenaars vormt een diversiteit aan kunstwerken: schilderijen, tekeningen, etsen, foto’s, sieraden, textielkunst en objecten. Saskia Wagenvoort neemt je graag mee voor een virtuele rondleiding.

De uitleg van ons werk begint op 3.47.

 

Categorieën: Lifestyle