Trouw aan het vlak en een voorkeur voor gewone voorwerpen als vlakgum, potlood en vouwdoos, is wat mij zo aantrekt in het werk van Lode Pemmelaar. Oog hebben voor alledaagse rijkdom die je zo vaak hebt gezien, dat je ze eigenlijk niet meer bewust waarneemt. Met name in mijn fotografie breng ik deze overeenkomst tot uiting.

Hoewel Lode’s oeuvre niet zozeer een commentaar is op de consumptiemaatschappij met zijn vluchtige wegwerpverpakkingen, gaat mijn aandacht daar juist wel naar uit. Ik werk dan ook op basis van ‘cradle to cradle’: afgedankte grondstoffen opwaarderen tot circulaire producten, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan een schoner leefmilieu.

Mijn werk maakt deel uit van een expositie dat geheel in het teken staat van kunstenaar Lode Pemmelaar, die vijfentwintig jaar geleden één van de oprichters was van de stichting Kunstpromotie Leeuwarden.

Materiaal: handgeschept papier van appel, banaan, bleekselderij en knoflookschillen, zalm-, zeewolf- en kabeljauwleer, gum, kassabonnen en gum.
Techniek: ambachtelijk en ecologisch vervaardigd visleer, handgeschept papier van biologische groente- en fruitresten, botanisch printen.

Lees ook: Ode aan Lode en afscheid ineen (Leeuwarder Courant)

Categorieën: Expositie