WHAT IF we could increase the use of local resources?
WHAT IF
designers would create their products with environmental friendly and high quality resources?

Begin dit jaar werd ik verrast door een enthousiaste mail van de Nederlandse schoenontwerpster Amber Ambrose Aurèle. Voor een nieuwe collectie is ze samen met modeontwerpster Judith van Vliet op zoek naar zoveel mogelijk producten en grondstoffen die in Nederland gegroeid en bewerkt zijn, zoals wol, vilt, gerecyclede stoffen en visleer. Wellicht dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen?

Wat een leuke ontmoeting volgde daarop. Al snel lag de tafel vol met voorbeelden van elkaars werk en voelden we ons verbonden door onze missie: bewustwording bij mensen creëeren en op duurzame wijze onze collectie ontwikkelen. Op ambachtelijke en milieuvriendelijke wijze heb ik huiden van zalm en karper voor haar geprepareerd tot leer, zodat zij er schoenen van kan maken.

Vrijdag 22 juni presenteerden de twee talentvolle ontwerpsters hun collectie ‘Van Hollandse Bodem’ tijdens het ‘We make the city Festival’ in Amsterdam. In de ontwerpen is gekozen voor lokale productie die bestaat uit betere kwaliteit materialen die minder belastend zijn voor het milieu en ontwikkeld zijn in eerlijke arbeidsomstandigheden. Dit omdat de mode-industrie op het moment één van de meest vervuilende industrieën is.

Met ontroering heb ik de catwalk in me opgenomen. Het besef dat ik een bijdrage heb geleverd aan deze fantastische show, maakt mij trots en dankbaar! Samen hebben we een klein stapje gezet naar een betere wereld!

In ‘WE MAKE M-ODE’ zie je naast de Nederlandse landschappen met schapen en de zee, heel mooi het ambacht naar voren komen.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.