“Keep a notebook. Travel with it, eat with it, sleep with it. Slap into it every stray thought that flutters up in your brain. Cheap paper is less perishable than gray matter, and lead pencil markings endure longer than memory.” — Jack London

Liefde voor boekjes heb ik altijd gehad. Van het knisperende papier, de geur of een mooie band kan ik al in vervoering raken. Het is dan ook voor de hand liggend dat ik mij heb toegelegd op de kunst van het boekbinden.

Standaard boekjes zijn gebruikt om de band ervan te bekleden met:

  • Acrylkunst (eigen werk)

Deze serie bestaat uit een band met abstracte kunst of een fraai ontwerp waarin mijn liefde voor de natuur herkenbaar is.

  • Botanische print met een rug van zalmleer (eigen werk)

Botanisch printen is een methode waarbij bladeren en bloemen hun vorm en kleur onder invloed van hitte permanent afgeven op papier. Het zalmleer is verkregen door verse huiden enige dagen in een milieuvriendelijk bad te looien en met de hand te bewerken tot soepel leer.

  • Vlisco Wax Hollandais

Vlisco Wax Hollandais is een speciale waxstof met patronen en prints op katoenen stof die de Afrikaanse cultuur erven. De combinatie van gebruikte kleuren is zeer gevarieerd en benadrukt de unieke stijlen van Vlisco stoffen. Eén van de kleuren wordt vaak gebruikt om een natuurlijk bubbeleffect te accentueren, wat bijdraagt aan een unieke en levendige uitstraling, het ware teken van een Wax Hollandais blokdruk.

Bindwijze boeken: hard cover
Aantal blanco pagina’s: 192
Kleur papier: off-white

Dit item is verkocht.

Acrylkunst, A6-formaat, € 17,50 (nr. 3)

Vlisco Wax Hollandais, A5-formaat, € 19,50 (nr. 5)

Botanische print met rug van zalmleer, A5-formaat, € 45,00 (nr. 7)

 

 

 

 

 

 

Categorieën: Design