Schrijfster en kunstenares Happy van der Heide organiseert in het Rijksmonument van ‘Sis it mar’ de expositie ‘Eerbetoon aan Moeder Aarde’, waarin ze aandacht besteedt aan een bewuster en duurzamer leven in pure harmonie met de natuur van Moeder Aarde.

De ecologische voetafdruk heeft veel invloed op de natuur. Leefgebieden van dier- en plantensoorten verschralen en verdwijnen zelfs. De mens is met de natuur in concurrentie om de beschikbare ruimte, waarbij de natuur het steeds vaker verliest. De rijkdom aan soorten dieren en planten neemt af. “De schepping is zo mooi! Daar moeten we zuinig op zijn!”

Happy vertelt dat ze geboft heeft met ouders die haar respect en aandacht voor de schoonheid van de natuur hebben bijgebracht. “Als kind leerde ik mij te verbinden met bomen, planten en dieren en als vanzelf was je geneigd voor deze schepsels te zorgen. Omdat het in wezen dezelfde behoeftes heeft als jij en ik. Nog steeds voel ik mij enorm verbonden met de natuur. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn: fantastische melodieën van vroege vogels, het vochtige gras onder mijn blote voeten, het gezoem van bijen die bloemen en fruitbomen bestuiven, water, voedzame planten, heerlijke geuren gedragen op een zuchtje wind, de warmte van de zon op mijn gezicht”.

Bewustwording betekent in haar werk oog hebben voor duurzaamheid. Hoe kan ze een bijdrage leveren aan de afvalproblematiek? Om dicht bij zichzelf te blijven heeft ze gekozen voor het werken met ecologisch materiaal als vilt, visleer en handgeschept papier van groente, fruit en tuinafval, omdat de verschillende natuurlijke grondstoffen voor deze oeroude en pure ambachten allemaal op goedkope en milieuvriendelijke wijze te verwerken zijn.

Haar werk is een verlengstuk van wie ze is en waar ze voor staat: bewustwording, hart en ziel, liefdevolle aandacht, verbindend, duurzaam. Op intuïtieve wijze geeft ze uiting aan haar creativiteit, altijd met een authentiek en duurzaam karakter. Alles heeft een eigen verhaal en is naast hip ook nog eens origineel. Het omzetten van afval naar een kunstzinnige creatie raakt op zielsniveau en maakt het werk van Happy … gewoon natuurlijk!

Wie haar ‘schepping’ wil bewonderen is in juni op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom in de galerie van ‘Sis it mar’, Kleinzand 96 te Sneek. Info: www.hip-happy.nl

Categorieën: Expositie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.