Dansen met verdriet

Op 31 december schreef ik op mijn Facebookpagina dat ik terug keek op een zeer bewogen jaar. 2018 heeft mij veel gebracht, maar ook genomen.

In oktober maakte rouw een einde aan mijn vlucht. Rouw om het beëindigen van mijn relatie met Hylke en de ziekte van mijn dochter. Om deze ingrijpende gebeurtenissen te kunnen verwerken, heb ik in december besloten mijn werkzaamheden voor onbepaalde tijd neer te leggen.

Inmiddels is het maart en voel ik dat ik weer meer in mijn kracht sta. De fijne band met mijn dochter is hechter dan ooit. Samen leren we vrede te sluiten met verlies.

Nu alle emoties van afgelopen maanden langzaam tot rust komen, begin ik weer zin te krijgen in leuke dingen. Ik ga er weer een fantastisch creatief jaar van maken!

EERST EEN BEDANKJE

Future Fashion Pioniers

Begin december heb ik je gevraagd op mij te stemmen om mijn missie – kleding maken/ruilen en werken met productieprocessen die de wereld groener, socialer en eerlijker maken – uit te dragen aan de wereld. Ik dank iedereen voor het stemmen, de bemoedigende reacties en het delen van mijn bericht. Van de 184 kandidaten ben ik op de 29ste plaats geëindigd! Een hele belevenis om het jaar mee af te sluiten!

EIGEN WERK

Ode aan de vergankelijkheid

Mijn kunstwerk ‘Eerbetoon aan Moeder Aarde’, in opperste concentratie en liefde vervaardigd, heeft tijdens verschillende exposities aandacht gevraagd voor een bewuster en duurzamer leven in pure harmonie met de natuur. Een zorg waar we samen verantwoordelijk voor zijn. Half februari heb ik dit werk geofferd aan Moeder Aarde. Uit dankbaarheid voor alle natuurschoon wat zij schenkt: zonlicht, bijen, voedsel in overvloed, liefde.

“Wat zonde”, hoor ik mensen zeggen. Vergankelijkheid is een feit waarbij velen zich niet comfortabel voelen. Door te hechten aan dingen die tijdelijk zijn, zul je pijn ervaren. Accepteer dat alles op aarde van voorbijgaande aard is. Het leven, je geest, je lichaam: het veranderd, altijd.

Door het werk buiten te hangen, laat ik het bewust vergaan. Het is een onlosmakelijk proces van de natuur. Zon, wind en regen zullen er invloed op uitoefenen. Vogels pikken wol uit het kleed om er vervolgens warme nestjes van te bouwen. De zaden zullen gaan kiemen, ten teken van nieuw leven. Ik ben er dankbaar voor, want zo waait mijn energie, compassie en liefde die ik erin gestopt heb uit over de wereld, ter verrijking voor allen.

Het laten vergaan staat ook voor mijn beschadigde leven. Het maakt de onderliggende structuur zichtbaar. In hoeverre laat ik het vergaan? Zal alles uit elkaar vallen of is er nog structuur die alles bij elkaar houdt? Zichtbaarheid is nodig om ruimte te maken voor een nieuw avontuur. Anders, dat wel, want niets blijft ooit hetzelfde. Ik koester wat ik heb meegemaakt, ik heb ervan geleerd.

De cirkel is rond. Wat verval lijkt, is vervulling.

ANDER NIEUWS

Raku stoken o.l.v. gastdocent

Vorig jaar heeft keramiekdocente Marja Los uit Nijmegen voor het eerst een 2-daagse workshop Raku stoken bij mij verzorgd. Dit was zo’n groot succes dat we besloten hebben hier een vervolg aan te geven.

Zin om dit mee te maken? Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Kijk voor informatie op https://www.hip-happy.nl/keramiek-en-raku-stoken/

Aanmelden kan via het contactformulier.

 

 

 

 

Ik sluit graag weer af met een boodschap: DURF TE VRAGEN

… omdat we leven in een wereld van gigantische overvloed en dat vergeten zijn te benutten.

Social media maakt dat mensen elkaar gemakkelijk kunnen vinden om samen te werken, tegen lagere kosten dan ooit tevoren. Iedereen haalt er voldoening uit om een ander verder te helpen met advies of iets wat je kunt missen. Hulpvaardigheid zit in onze genen.

Vertel waarom je iets wilt en doet. Mensen gaan je helpen, steunen en over je praten als ze weten wáarom je het doet. Het heeft mij onder andere een fantastisch bijbaantje opgeleverd!

In liefde verbonden,

Happy van der Heide

I.v.m. de privacywetgeving:

Je e-mailadres gebruik ik alleen om je op de hoogte te houden van de activiteiten rondom Hip & Happy.      Stuur je even een berichtje indien je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen?

Hip & Happy  |  Lijsterbeslaan 3 te Sneek  |  www.hip-happy.nl  |  [email protected]


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.