Met genoegen kijk ik terug op de twee fantastische maanden dat ik bij ‘Sis it mar’ te gast was met de expositie ‘The Magic World of Felt’. Op die fijne plek kon het allemaal tegelijk: krantje lezen, gezellig kletsen, koffie drinken en een beetje snuffelen tussen mooie spullen!

Dat de deur wegens het gure winterse weer niet altijd open stond, betekende niet dat bezoekers niet welkom waren. Menigeen liet zich verrassen door de vele toepassingen van vilt, zoals de vilten kledingstukken, wanddecoraties en interieur items. Daarnaast baarde de gelooide vishuiden opzien.

Voor wie zelf de werking van vilt wilde ervaren kon meedoen aan de workshops natvilten. Anderen reageerden enthousiast bij het zien van het gezamenlijk kunstwerk droogvilten. Op mijn vraag of ze eraan mee wilden werken, werd vaak aarzelend en verlegen het eerste stukje wol op het vlies geprikt. Aangemoedigd door mijn enthousiasme volgde een glimlach op het gezicht en werd met vreugde kleur bekend. Er volgde verwondering over de verbinding die ontstond: aansluiting, contact, gemeenschap, relatie, samensmelting. Juist om de betekenis achter dit werk vind ik het een mooie gedachte dit Kleurrijke Kunstwerk, met als titel ‘BLIJ’ (in het Tibetaans op het werk geschreven), te schenken aan het toekomstige asielzoekerscentrum te Sneek. Opdat de vrolijke kleuren bijdragen aan een beetje blijdschap in dit nieuwe bestaan.

Wat heb ik in deze periode veel geleerd! Mooie dingen maken is één ding, een etalage inrichten en PR maken is een hele andere tak van sport. En wat heb ik een verscheidenheid aan bezoekers mogen ontvangen. Het was heel fijn te horen dat de expositie zo bijzonder werd gewaardeerd:

“Het is een warm welkom voor iedereen, waar je onder andere je creativiteit, aandacht en positieve energie kan delen en ontvangen” en
“Een samenwerking van creatieve mensen, met een “vleug” spiritualiteit’.

Gaandeweg leerde ik complimenten ontvangen en met vernieuwde blik mijn werk te aanschouwen. Het op zo’n mooie manier naar buiten treden heeft mij nóg meer in mijn kracht gezet!

Iedereen heel hartelijk bedankt voor zijn/haar bezoek, de verrassende ontmoetingen en boeiende gesprekken! En de lieve mensen die de weggewaaide sjaals weer zo netjes terug hebben gehangen op het rekje!

Heel graag tot een volgende keer!

Happy van der Heide

 

Categorieën: Expositie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.